De Elfjes

Welkom bij ‘De Elfjes!’

Wij zijn de Elfjes en noemen onszelf ook graag de elfenmeisjes. We zijn een leefgroep dat uitsluitend bestaat uit meisjes. Ons kleinste elfje is momenteel 4 jaar en de leeftijden binnen de groep variëren tussen de 4 en 9 jaar. Zo zijn wij ook op het internaat de jongste meisjes leefgroep.

Kenmerkend voor deze groep is dat wij als kleine meisjes allemaal samen onze elfendromen beleven op een slaapzaal. Dit is tevens de ruimte waar wij samen spelen en waar we tot rust komen.

In onze leefgroep is ontspanning en kind kunnen zijn erg belangrijk! Zo is er op onze slaapzaal heel wat speelgoed aanwezig op maat van onze meisjes. Er kan zowel met de poppen, barbies als met allerlei gezelschapsspelen gespeeld worden. Bij mooi weer zoeken we een leuk speelplein op en op winterse woensdagnamiddagen halen we vaak ons harte op in één of ander speeldorp.

Aan zelfredzaamheid wordt ook heel veel aandacht besteed.  De meisjes leren zich volgens hun eigen kunnen en op eigen tempo op alle gebied van zelfredzaamheid zelfstandig te behelpen. We bieden een vaste structuur aan elke week die wordt weergegeven op onze weeklijn.

Ons grootste doel is dat onze elfjes het naar hun zin hebben en zich goed voelen in het elfenwereldje dat wij voor hen creëren.

Mvg, Cindy en Lisa

[supsystic-gallery id=3 position=center]